Universiteit Leiden

nl en

Opslag en dataherstel

Je computer heeft een beperkte hoeveelheid opslag. Als je je computergeheugen wilt uitbreiden, zijn er verschillende opties. Het ISSC kan je daarnaast ondersteunen als je bestanden bent kwijtgeraakt.

Wil je bestanden van de P-schijf uploaden op OneDrive, zodat je thuis ook bij je bestanden kunt? Vraag dan datamigratie van P: naar OneDrive aan bij de ISSC helpdesk. 

Diensten voor dataopslag

Werkgroep op de J: -schijf

Een werkgroep is een gedeelde map op de J: -schijf. Is de maximale opslagruimte van een gedeelde map bereikt? Dan neemt de maximale opslagruimte automatisch toe. Je hoeft hiervoor geen uitbreiding aan te vragen.
Aanvragen >>

Bulkopslag

Voor grote hoeveelheden data, vanaf 1 TB, kunt u kiezen voor bulkopslag. U bepaalt zelf wie er toegang heeft tot de data. Is de maximale opslagruimte bereikt, dan kunt u extra capaciteit aanvragen.
Aanvragen >>

Uitbreiding opslag P: -schijf

Je krijgt standaard 25 GB aan geheugen om data op te slaan op je persoonlijke schijf (de P: -schijf). Dit kun je uitbreiden tot maximaal 50 GB.
Aanvragen >>

SURFdrive (gratis)

SURFdrive is een cloudopslagdienst waarmee je bestanden veilig kunt opslaan, synchroniseren en delen. Je krijgt 250 GB opslagruimte ter beschikking.
Inloggen >>

Kosten

Aan diensten voor dataopslag (met uitzondering van SURFdrive) zijn kosten verbonden. Om die reden beoordeelt de ICT-contactpersoon iedere aanvraag.

Data herstellen

Heb je per ongeluk belangrijke bestanden weggegooid? Probeer ze eerst zelf terug te halen. Volg de handleiding voor het herstellen van data op de P- of J-schijf. Als het niet lukt om je data op deze manier te herstellen, kan het ISSC je wellicht ook helpen via een aanvraag dataherstel.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.