Universiteit Leiden

nl en

Microsoft Teams

Met Microsoft Teams kun je werken op afstand. Je kunt chatten, vergaderen, bellen en samenwerken met je collega's. Bekijk hier tips over hoe je snel en makkelijk met Teams aan de slag kan.

Microsoft Teams

Log in met <je eigen ULCN gebruikersnaam>@vuw.leidenuniv.nl en je gebruikelijke wachtwoord. Bevestig je inlog met de app Microsoft Authenticator.

Download Teams

Je kunt ook inloggen via het web, zonder een applicatie te downloaden op je apparaat. Je hebt dan wel minder mogelijkheden.

Bevestig je inlog

Om in te loggen moet je je inlog bevestigen in de app Microsoft Authenticator. Lees de handleiding op het helpdesk-portal.

Teams en onderwijsactiviteiten

Voor welke onderwijsactiviteiten kun je Teams inzetten? Kijk op de pagina Microsoft Teams op de website Teaching Support voor advies en tips.

Vijf tips

In korte tijd zijn veel medewerkers aan de slag gegaan met Microsoft Teams. Sommigen zijn gestart door in te loggen via de website en sommigen hebben een app gedownload op hun mobiele telefoon of desktop. Om je op weg te helpen vind je hier vijf tips.

 1. Download Teams op je laptop of computer
  De desktopversie biedt meer opties dan de versie via de webbrowser. Tijdens het videobellen zie je meer mensen in beeld, kun je je achtergrond vervagen om de privacy van je huisgenoten te beschermen, en kun je je scherm delen met collega’s. Installeer Teams op je apparaat.

 2. Selecteer twee eigenaren per team
  Maak altijd twee personen eigenaar van je team. Zo garandeer je dat er altijd een beheerder is, ook wanneer één van de beheerders niet meer beschikbaar is.

 3. Voeg kanalen toe en maak gebruik van labels
  Als je voor het eerst start met MS Teams, zal je snel alles via het algemene kanaal delen. Dat is in het begin nog te overzien, maar op den duur raak je zonder strikte draadjesdiscipline het overzicht kwijt. Je brengt structuur aan door met kanalen te werken of in je bericht subgroepen te taggen

 4. Vergeet de chat niet
  Via kanalen kan je makkelijk communiceren met het hele team. Alle leden lezen mee. 
  Een chatgesprek, daarentegen, voer je één-op-één of met een selecte groep. In de chat kan je ook chatten of videobellen met mensen buiten je team(s). 

 5. Snel toegang tot bestanden in Sharepoint Online en OneDrive.
  Elk team in MS Teams heeft ook een eigen team site in Sharepoint online. Bestanden die je deelt in een kanaal worden in Sharepoint opgeslagen.
  Deel je bestanden in de chat, dan worden die opgeslagen in OneDrive. Via de knop Bestanden aan de linkerkant krijg je toegang tot je OneDrive. Hier vind je ook een overzicht van alle gedeelde bestanden.

Hulp en ondersteuning

Microsoft biedt veel informatie over het werken met Teams. Bekijk de:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.