Universiteit Leiden

nl en

Kutsal Yesilkagit in het NRC over de nieuwste boerenacties

Kutsal Yesilkagit, hoogleraar International Governance aan het Instituut Bestuurskunde, sprak vorige week bij het NRC over de nieuwste boerenacties.


'De overheid heeft er moeite mee om een antwoord te vinden op antistatelijk verzet tegen overheidsbeleid'
 


Naar aanleiding van de nieuwe acties van boeren, waaronder chaos veroorzaken op de snelweg, laten Haagse politici nog maar weinig van zich horen. Volgens hoogleraar Yesilkagit komt dit doordat politici het moeilijk vinden om met een antwoord te komen op dit verzet tegen het overheidsbeleid. 'In de coronacrisis is een netwerk van complotachtige, antistatelijke groepen opgekomen, gevoed door populisme en extreem-rechts. Die groepen richtten zich vervolgens op de inval van Rusland in Oekraïne. De groep boze boeren is de volgende katalysator. Boze boeren worden inmiddels ook gesteund door Donald Trump en Marine Le Pen. Die groep zal zich niet terugtrekken uit de protesten.'

Lees het hele artikel hier

Kutsal Yesilkagit, hoogleraar International Governance, wordt gedreven door de wens om te begrijpen hoe politiek-administratieve systemen functioneren. Zijn werk is het doen van onderzoek naar en het onderwijzen over hoe politici, ambtenaren en openbare instituten de uitkomsten van beleid en maatschappelijke gebeurtenissen beïnvloeden, en daarmee de levens van individuele burgers en groeperingen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.