Universiteit Leiden

nl en

AV-voorzieningen in de collegezaal

Vrijwel alle collegezalen beschikken over een computer met een beamer of televisiescherm. Wilt u audio of video gebruiken voor uw onderwijs? Controleer dan in de collegezaal of uw materiaal afspeelbaar is.

U hoeft niet in te loggen op de computers in de collegezalen. Gastsprekers hebben dus geen account nodig. U heeft standaard toegang tot PowerPoint, Word en verschillende internetbrowsers. In enkele grote collegezalen zijn opnamefaciliteiten aanwezig om uw college op te nemen.

Toegang tot uw persoonlijke schijf

U opent op een computer in een collegezaal uw persoonlijke, afdelings- of werkgroepschijf door in te loggen op uw remote werkplek. Iedere collegezaal-pc heeft een snelkoppeling naar 'Remote werkplek'.

Geïnstalleerde software

Op de computer is een beperkte set software geïnstalleerd. U kunt onder andere gebruikmaken van:

  • Chrome, Internet Explorer
  • Office 2010
  • VLC Media Player
  • Windows Media Player

Wilt u andere software laten installeren? Dit kan alleen als u het voor meerdere colleges nodig heeft. Neem contact op met de Servicedesk of de audiovisuele dienst >>

Opnamefaciliteiten

Wilt u meer weten over opnamefaciliteiten of wilt u uw college opnemen? Lees dan meer over Weblectures >>

Studio's en videowerkplekken reserveren

Sommige faculteiten beschikken over studio's en/of videowerkplekken waar u gebruik kunt maken van pc’s met geavanceerde audio- beeld- en videobewerkingssoftware.

Neem contact op met de Servicedesk of de audiovisuele dienst >>

Problemen

Heeft u problemen met de audiovisuele apparatuur in de collegezaal? Neem contact op met de Servicedesk of de audiovisuele dienst >>

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.