Didactische vernieuwing
Binnen de universiteit zijn er meer dan 150 onderwijsinnovatieprojecten. Onderwerpen variëren van digitalisering, curriculumhervorming en vaardighedenonderwijs tot internationalisering, activering en community-vorming.
Zelf aan de slag
Er is binnen de faculteit in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met digitalisering en activerend onderwijs, ook is door vooruitstrevende docenten geïnnoveerd. Het is belangrijk dat deze ervaringen een plek krijgen in de facultaire onderwijsvisie- en praktijk. De facultaire werkgroep FSW Visie op Blended Onderwijs gaat daarmee aan de slag, mede op basis van de inzichten uit de toegekende Grass roots en -shoots in 2022-2023.

Subsidies voor onderwijsvernieuwing
Jaarlijks is er een ronde Grassroots en Grass shoots om onderwijsvernieuwing in de praktijk te blijven stimuleren.
Eerdere onderwijsinnovatie initiatieven
FSW docenten werken hard aan onderwijskwaliteit en onderwijsvernieuwing:
- Via reeksen Grassroots en Grass shoots kregen innovatieve docenten subsidies om hun plannen in praktijk te brengen.
- Winnaars van de CEL Henk Dekker Award Marc Cleiren in 2018 en Carlijn Bergwerff in 2021 illustreren dat innovatief onderwijs in onze faculteit inspireert.
- De Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO) is inmiddels uitgereikt aan collega’s in elk onderwijsintensief instituut dat onze faculteit rijk is:
- Bart Barendregt in 2018 (CAOS)
- Niels van Willigen in 2018 (Politieke Wetenschap)
- Margot van der Doef in 2020 (Psychologie)
- Lenny van Rosmalen in 2021 (Pedagogische Wetenschappen), en
- Daisy Smeets in 2022 (Pedagogische Wetenschappen)
- Guido Band in 2023 (Psychologie)
- Daarnaast zijn er collega’s actief in de Leiden Teacher's Academy en denken er collega’s mee over, onder meer, onderwijs in Young Academy Leiden-verband.