Universiteit Leiden

nl en

Onderwijsdashboard

Het onderwijsdashboard van de Universiteit Leiden bevat kerngegevens van alle opleidingen van de Universiteit Leiden. Als gebruiker heb je in één oogopslag de belangrijkste onderwijsinformatie beschikbaar en kun je op eenvoudige wijze basale analyses doen.

In het onderwijsdashboard staan rapportages met instroom-, uitstroom- en rendementsgegevens. Verder vind je er de resultaten van de student- en alumni-evaluaties van het onderwijs. Met het dashboard zijn deze onderwijsdata snel en gemakkelijk op te halen. Je hebt de mogelijkheid om gegevens in tabellen te downloaden en van daaruit handige overzichten te maken en nog dieper in de data te duiken.

Het dashboard is bedoeld voor programmadirecteuren, kwaliteitszorg- en onderwijsmedewerkers, docenten, bestuurders en de leden van opleidingscommissies. 

Het onderwijsdashboard biedt:

  • één plek waar alle rapportages per bachelor- en masteropleiding bij elkaar staan.
  • rapportages waarin kerngegevens en onderwijs-evaluatiegegevens van opleidingen op opleidings-, facultair en universitair niveau zijn gevisualiseerd.
  • een handleiding met een toelichting op alle rapportages en uitleg over de gehanteerde definities.

Inloggen

Log in op het Onderwijsdashboard met je ULCN-accountgegevens. Lukt het niet om in te loggen? Maak een melding aan via de helpdeskportal. Heb je vragen over het dashboard en/of de rapportages? Stuur een mail naar cijfers@bb.leidenuniv.nl.

Onderwijsdashboard cijfers en grafieken

Ben je op zoek naar jaarverslagen en visitatierapporten? Deze zijn nog terug te vinden op het voormalige onderwijsdashboard. Inloggen kan hier:

Onderwijsdashboard documentatie

Welke rapporten kun je in het dashboard bekijken?

In het onderwijsdashboard staan onder andere de volgende rapportages:

  • Studenten in-, door-  en uitstroom
  • NSE factsheets Studentevaluatie
  • NAE factsheets Alumni-evaluatie
  • Slagingspercentages per opleiding
  • EC-productie op opleidingsniveau

De informatie in het dashboard helpt bij het monitoren en verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Professionals in het onderwijs kunnen de prestaties van opleidingen met elkaar vergelijken en bespreken (good practices), omdat er in het dashboard ook een totaaloverzicht per opleiding, opleidingsfase en faculteit staat. 

Onderwijskwaliteit is onderdeel van de interne kwaliteitszorgcyclus. In het opleidingsjaarverslag, het facultair jaarverslag en het universitair jaarverslag wordt over de kwaliteit van het onderwijs gerapporteerd.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.