Universiteit Leiden

nl en

Online zelfhulp voor studenten

De Universiteit Leiden neemt deel aan het samenwerkingsverband Caring Universities. Hiermee kunnen studenten op een laagdrempelige manier werken aan hun mentale gezondheid. Ook GGZ Rivierduinen biedt studenten van de Universiteit Leiden e-modules en binnenkort is het platform Gezonde Boel beschikbaar.

Caring Universities 

Caring Universities biedt gratis online programma's om het mentaal welzijn van studenten te verbeteren. Hierbij krijgen ze begeleiding van een persoonlijke coach. Daarnaast wordt er vanuit Caring Universities jaarlijks een online vragenlijst gestuurd, waarbij studenten direct feedback en advies krijgen over hun welzijn. Bijvoorbeeld over stemmingswisselingen, het aanpakken van stress en uitstelgedrag. 

Contact: caring.universities@leidenuniv.nl

GGZ Rivierduinen 

GGZ Rivierduinen biedt gratis anonieme E-health programma's die voor zowel studenten als medewerkers beschikbaar zijn. Inschrijven kan via mijn.therapieland

De modules zijn laagdrempelig en gericht op het voorkomen van psychische klachten. Ze worden aangeraden door de studentpsychologen. Er zijn bijvoorbeeld modules over : Piekeren, Opkomen voor jezelf en StressLess. 

De e-interventies zijn volledig anoniem en je hoeft geen gegevens achter te laten. De programma's zijn alleen in het Nederlands beschikbaar.  

Gezonde Boel 

Gezonde Boel is een platform voor onbegeleide e-health voor studenten. Het platform biedt een groot aanbod aan trainingen. De link naar het inlogscherm voor studenten van de Universiteit Leiden komt per 1 september 2022 beschikbaar. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.