Universiteit Leiden

nl en

Wetenschappelijke impact

Wil je jouw wetenschappelijke impact en interactie met het wetenschappelijk veld vergroten? Dan is het goed om te weten dat je daarbij ondersteuning kunt krijgen van de universiteit. Van hulp bij het organiseren van een evenement tot advies over internationale samenwerking. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

(Inter)nationale subsidies

Wil je een subsidie in de wacht slepen? Luris informeert onderzoekers en ondersteuners over mogelijkheden tot financiering van onderzoek door middel van workshops en cursussen, een-op-een-advies, coaching of het evalueren van subsidieaanvragen. Neem direct contact op met het Luris Grant Development team of ga naar het cursusoverzicht.

Publiceren in Open Access

Als de resultaten van wetenschappelijk onderzoek voor iedereen vrij toegankelijk zijn (Open Access), dan is de impact groter. Voor advies en ondersteuning over publiceren in Open Access kun jeterecht bij het Centre for Digital Scholarship.

Beschikbare onderzoeksfaciliteiten 

De universiteit beschikt over hoogstaande wetenschappelijke apparatuur en onderzoeksfaciliteiten. Je vindt een hier een overzicht van de onderzoeksfacilteiten per faculteit en instituut. Om deze faciliteiten optimaal te benutten, kun je je onderzoeksinfrastructuur beschikbaar stellen aan andere onderzoekers via het Open Access Research Infrastructure (OARI) project. Je vindt op de OARI website ook een overzicht van beschikbare faciliteiten.   

Samenwerking met andere universiteiten

Samenwerken en krachten bundelen met andere universiteiten zijn kansrijke mogelijkheden om uw impact op de wetenschap uit te bouwen. Je kunt denken aan samenwerking op regionaal, nationaal en internationaal niveau:

Leiden-Delft-Erasmus Universities

De drie Zuid-Hollandse universiteiten werken al jaren intensief samen. In 2012 is deze samenwerking geformaliseerd in de strategische alliantie Leiden-Delft-Erasmus Universities (LDE). Benieuwd wat dit voor jouw vakgebied of onderzoek kan betekenen? Lees het online LDE-magazine of neem contact op met Marianne Walgreen van Strategie en Academische Zaken.

Nederlandse universiteiten

Ook op landelijk niveau zijn diverse mogelijkheden tot samenwerking in het wetenschappelijk veld. Je kunt daarbij gebruikmaken van bestaande netwerken en initiatieven als vehikel voor jouw eigen samenwerkingsplannen, zoals de Universiteiten van Nederland, Nationale Wetenschaps Agenda en Digitale samenleving. Advies nodig? Neem contact op met Jacqueline Kruse van Strategie en Academische Zaken.

Europese universiteiten

De Universiteit Leiden neemt niet alleen deel aan een aantal internationale samenwerkingsverbanden, maar ook aan de wetenschapslobby in Brussel. Heb je vragen over hoe je je hierbij kunt aansluiten? Neem dan contact op met Melissa Koops van  Strategie en Academische Zaken.

Samenwerken met regio's buiten Europa

Universiteit Leiden heeft drie focusregio’s als het gaat om samenwerking buiten Europa, namelijk met: 

Regio Contactpersoon
China Annemarie Montulet
Indonesië Marrik Bellen
Latijns-Amerika & Caribbean Mara Constantinescu

(Internationale) workshops

Het Lorentz Center organiseert internationale workshops binnen alle wetenschapsdisciplines. Het Lorentz Center wil wetenschappers vanuit verschillende disciplines op die manier samenwerken om samenwerking en interactie binnen de wetenschap te vergroten.

Evenementen organiseren

Wil je een wetenschappelijke evenement, congres of andere bijeenkomst organiseren? Schakel dan het evenementenbureau van de universiteit in. Aanvullende informatie over catering en evenementen vind je hier.

Bibliometrics en altmetrics

Bibliometrics en Altmetrics zijn praktische methodes waarmee op een kwantitatieve wijze een beeld kan worden geschetst van impact. Meer informatie vind je op de website van de Universiteitsbibliotheek. Het Centre for Science and Technology Studies (CWTS) biedt trainingen voor bibliometrische analyses in onderzoek.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.