Universiteit Leiden

nl en

Postdoc worden

Postdoc

Voor wie na het afronden van het proefschrift in de wetenschap actief wil blijven, is een postdoc-functie een logische vervolgstap. Een wetenschappelijke carrière is overigens niet voor iedereen vanzelfsprekend. is daarom belangrijk om op tijd na te denken over je vervolgstap na afronding van je promotie. De loopbaanadviseurs en het Career Platform kunnen daarbij helpen.

Wie solliciteert op een postdocpositie, krijgt een tijdelijk contract, vaak in het kader van een concreet project. Jaarlijks kiezen honderden onderzoekers voor zo’n postdocpositie aan de Universiteit Leiden.

Leading Fellows Postdoc Programma

Een van onze grote successen was het Leading Fellows Postdoc Programma samen met de Technische Universiteit Delft, de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Erasmus MC en het Leids Universitair Medisch Centrum. Negentig jonge onderzoekers van over de hele wereld hebben de gelegenheid gehad om twee jaar als postdoc te werken aan hun eigen onderzoek. Het programma werd mogelijk gemaakt door een Europese Marie Curie COFUND subsidie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.