Universiteit Leiden

nl en

Promotieplaatsen

Promovendi zijn er in verschillende soorten en maten. Van PhD-candidate tot dual PhD. Hier leggen we uit welke promotieplaatsen er zijn aan onze universiteit. Zo zie je snel welke vorm bij je past.

Promovendi met een aanstelling

De universiteit kan promovendi vol- of deeltijds aanstellen. De meeste promovendi hebben een aanstelling als PhD candidate. In voltijd gaat het in beginsel om een aanstelling van vier jaar met een onderwijstaak van 10%. Soms kiezen promovendi daarbij voor een co-tutelle of een joint doctorate degree (JDD). Je kunt ook worden aangesteld als PhD-fellow. Dan gaat het in beginsel om een aanstelling van zes jaar met een onderwijstaak van circa 35%.

Bekijk de vacatures aan onze universiteit voor promovendi.

Vacatures

Promovendi zonder aanstelling

Contractpromovendi krijgen in het land van herkomst een beurs waarmee ze aan onze universiteit promotieonderzoek verrichten. Buitenpromovendi of duaal promovendi krijgen in principe geen financiering. Zij schrijven in hun eigen tijd – vaak naast hun eigen baan – een proefschrift onder begeleiding van een Leidse promotor. Om als buitenpromovendus te worden aangenomen, moet je promotievoorstel worden goedgekeurd door een Graduate School. De universiteit heeft bovendien een speciaal duaal doctoraatprogramma om ervaren ‘kenniswerkers’ de kans te bieden om de Leidse doctorstitel te verkrijgen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.