Universiteit Leiden

nl en

Reizigersadvies

Ga je voor je werk op reis naar een bestemming met een verhoogd gezondheidsrisico? Dan kan je bij de gespecialiseerde verpleegkundigen van de universiteit terecht voor advies, vaccinaties of een malariarecept.

Let op:

Voor dienstreizen naar het buitenland heb je – afhankelijk van de kleurcode van het land waar je naartoe gaat – vooraf schriftelijke toestemming van het faculteitsbestuur/directeur Expertisecentrum en/of van het College van Bestuur nodig. Dien je aanvraag ten minste 8 weken van tevoren in. Lees meer >>

Advies

Een reizigersadvies is een individueel gezondheidsadvies voorafgaand aan je buitenlandse reis. Afhankelijk van je gezondheid, je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis en de activiteiten die je onderneemt, bepaalt een gespecialiseerde verpleegkundige van de afdeling Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) welke adviezen, vaccinaties of malariarecepten je nodig hebt.

Vaccinatie

De verpleegkundige kan je tijdens het gesprek vaccineren. Voor bijzondere medische situaties en specifieke vaccinaties werken we samen met de vaccinatiepolikliniek van het LUMC. Alle vaccinaties leggen zij vast in een vaccinatieboekje. Dit boekje is een internationaal bewijs van inenting. Heb je al een vaccinatieboekje? Neem deze dan mee naar je afspraak.

De verpleegkundigen werken volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). De eindverantwoordelijke arts is een LCR gecertificeerde arts.

Afspraak maken

Sommige vaccinaties moeten een paar keer herhaald worden. Maak dus een afspraak zodra het je bekend is wanneer je de reis gaat maken. Je kunt bij ons terecht op werkdagen van 11:00 tot 12:30 uur en van 15:00 tot 16:00 uur.

Maak een afspraak via mail

Of bel voor een afspraak via +31 71 526 3643.

Kosten en declareren

De kosten zijn voor iedereen gelijk. Je dient ter plekke te betalen per pin. Declareren doe je zo:

  1. Log in op Remote Werkplek
  2. Kies SAP Self Service
  3. Declareer de kosten voor vaccinaties als 'overige kosten' via de tab Reizen en Onkosten
  4. Voeg je betalingsbewijzen toe
Product Kosten
Consult* € 21,00
Vaccinatieboekje** €   6,00
Duplicaat vaccinatieboekje €   9,00
Vervolgconsult €   9,00
Vaccinaties Kosten
DTPolio** (Revaxis) € 22,00
DTPertussis (Boostrix) € 35,00
Hepatitis A € 57,85 
Hepatitis B € 42,00
Fendrix € 68,50
Twinrix €  55,75
Buiktyphus  €  40,00
Screening Hepatitis A/B/HIV €  32,50
Gele koorts  €  52,50
BMR  €  26,00
Meningokokken (ACW135Y) €  52,50
Varicella €  40,00

*voor studenten die op stage gaan gratis
**op vertoon van LUMC pas gratis

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.