Universiteit Leiden

nl en

Fiets

Komt u voor de helft van uw werkdagen op de fiets naar uw werk? Dan kunt u de aankoop, de verzekering en het onderhoud van uw fiets verrekenen via het keuzemodel arbeidsvoorwaarden.

Aanvragen verrekening aankoop, verzekeren en onderhoud fiets

Het aanvragen van de verrekening gaat via Self Service.

Aanvragen

U kunt de aankoop, verzekering en het onderhoud van uw fiets verrekenen met uw bruto salaris, eindejaarsuitkering of vakantiegeld. Wilt u de aanschaf van uw fiets verrekenen met uw vakantiegeld? Dan moet u de aanvraag vóór 30 april indienen. Wilt u uw brutosalaris of eindejaarsuitkering inzetten? Dan moet u de aanvraag vóór 30 november indienen.

Wat heeft u nodig?

Digitale betalingsbewijzen van de aanschaf en/of onderhoud van uw fiets.

Hoeveel bedraagt de vergoeding?

Het fiscale vrijstellingsbedrag voor de fiets is € 1.500,-. Is de fiets duurder, dan wordt de meerprijs niet in de vergoeding meegenomen. U mag eveneens bij de aankoop van uw fiets een 3-jarige diefstal- of allriskverzekering laten vergoeden. Daarnaast mag u jaarlijks een vast bedrag van maximaal € 82,- declareren voor onderhoud, reparatie en accessoires van uw fiets. Dit bedrag wordt verrekend met uw bruto-inkomen.

Voorwaarden

  • U fietst minimaal de helft van uw werkdagen per jaar naar uw werk of u fietst van en naar het bus- of treinstation of de carpoolplaats.
  • U mag eens per drie kalenderjaren een nieuwe fiets via de keuzemodel aanschaffen.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.