Universiteit Leiden

nl en

Vergoedingen en declaraties

De kosten die je maakt voor je werk krijg je in bepaalde gevallen (deels) vergoed. Bijvoorbeeld materiële onkosten, maar ook reiskosten voor woon-werkverkeer en voor dienstreizen. Bekijk de mogelijkheden.

Onkosten declareren

Heb je kosten gemaakt voor je werk? Dan kun je deze materiële kosten in bepaalde gevallen declareren.

 • Dien je declaraties in het lopende kalenderjaar in, maar uiterlijk 3 maanden na afloop van het kalenderjaar.
 • Zorg ervoor dat je je betaalbewijzen in de vorm van bijvoorbeeld originele bonnen digitaal bij de hand hebt. 
 • Je activiteitenhouder en je budgethouder moeten in alle gevallen je declaratie goedkeuren. 

Je dient je declaratie in door in te loggen op Remote Werkplek en te kiezen voor via SAP Self Service. Bekijk eventueel onderstaande instructievideo voor meer informatie.

Declaratie indienen

Instructievideo declaratie indienen

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Vergoedingen en declaraties

Je krijgt een vaste vergoeding voor de reiskosten woon-werkverkeer. En je kunt bovenop de reiskostenvergoeding profiteren van een fiscaal voordeel. De reiskostenvergoeding bestaat uit:

 1. Vergoeding woon-werkverkeer
  Vanaf 2022 krijg je een vaste vergoeding uitbetaald voor dagen waarop je naar je werkplek reist. Deze vergoeding wordt gebaseerd op de reisdagen die je in het reisrooster op het Serviceplein invult. Je reisrooster hoef je slechts eenmalig in te vullen, na afstemming met je leidinggevende. Alleen bij structurele wijzigingen (wanneer je bijvoorbeeld minder dagen gaat werken), moet je het reisrooster aanpassen. 
   
 2. Verrekening reiskosten vanuit het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden
  Vanaf 1 februari kun je (aanvullende) kilometervergoeding aanvragen via het keuzemodel arbeidsvoorwaarden. Ook deze kilometervergoeding wordt gebaseerd op de reisdagen die je in het reisrooster op het Serviceplein invult. 

Fiets je naar werk, of gebruik je je fiets om naar het bus- of treinstation te fietsen? Dan kun je de aankoop, de verzekering en het onderhoud van je fiets verrekenen via het keuzemodel arbeidsvoorwaarden.

Als je een binnenlandse dienstreis of buitenlandse dienstreis maakt, heb je recht op een vergoeding van de reis- en verblijfkosten. 

Werk je voor de universiteit, maar ben je niet in dienst? Dan kun je nog steeds bepaalde materiële kosten declareren. Je kunt hiervoor een digitaal declaratieformulier invullen. Van alle zaken die je wilt declareren, moet je een betaalbewijs bijvoegen. Scan je bonnen dus vantevoren. De activiteitenhouder en de budgethouder van de afdeling waarvoor je werkzaam bent moeten je declaratie goedkeuren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.