Universiteit Leiden

nl en

Meerjaren spaarvariant

Via de meerjaren spaarvariant kun je jaarlijks een deel van je vakantietegoed sparen om langdurig met vakantie te kunnen gaan voor bijvoorbeeld een sabbatical.

Formulier meerjaren spaarvariant

Meld je aan voor de meerjaren spaarvariant .

Aanmelden

Gedurende een periode van 3, 4 of 5 jaar kun je jaarlijks, naast maximaal 76 vakantie-uren (gekocht via het keuzemodel), nog 72 extra compensatie-uren opsparen voor een langdurige, aaneengesloten vakantieperiode. Je neemt de opgespaarde vakantieuren binnen een jaar na afloop van de spaarperiode op. Tijdens de vakantie ontvang je gewoon salaris. Ook je vakantieopbouw loopt ongewijzigd door. Je kunt alleen deelnemen aan de meerjaren spaarvariant als je het wettelijk verplichte minimum van 4 vakantieweken per jaar overhoudt.

Jaarafspraak

Heb je een jaarafspraak gemaakt met je leidinggevende? Ook dan kun je gebruik maken van de meerjaren spaarvariant. In dit geval geldt dat je jaarlijks vakantie-uren kunt sparen door extra te werken (maximaal 72 uur).

Per 1 januari 2024 komt de Regeling Jaarafspraken te vervallen en stappen we geheel over op functiecontracten conform de cao NU. Tot die tijd geldt de huidige Regeling Jaarafspraken. Medewerkers die jaarafspraken hebben, worden hierover geïnformeerd.

Let op: Je krijgt bij het openen van meerjaren spaarvariant (rechterkolom) onderstaande tekst te zien. Je dient het .pdf bestand eerst lokaal op je PC op te slaan om vervolgens deze via Adobe Acrobat in te vullen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.