Universiteit Leiden

nl en

Flexibele werkduur

De universiteit heeft een standaard werkweek van 38 uur. Je hebt echter de mogelijkheid om hiervan af te wijken. Je kunt 2 uur langer of 2 uur korter per week werken en op deze manier uren opbouwen of inleveren.

Flexibele werkduur aanvragen

Je kunt flexibele werkduur aanvragen via het Serviceplein onder de tegel 'Mijn personeelsmutaties'. Maak een nieuwe aanvraag aan, kies '(rooster) urenwijziging'. Voor instructies, volg het stappenplannen via dit kennisitem.

Aanvragen

De compensatie-uren die je extra opbouwt, worden aan je vakantietegoed toegevoegd. Vakantie-uren die je inlevert worden van je vakantietegoed afgehaald. Ben je wetenschappelijk personeel of werk je bij een faculteit als niet-wetenschappelijk personeel en ben je ingeschaald vanaf schaal 11? Dan kun je ook een functiecontract aanvragen.

Als je in deeltijd werkt, wordt het aantal extra of minder te werken uren naar rato berekend. Werktijden worden afgerond op halve uren. De afspraak voor een flexibele werkduur maak je met je leidinggevende. Medewerkers die onder de seniorenregeling vallen of gebruikmaken van het Vitaliteitspact, kunnen geen gebruikmaken van flexibele werkduur.

Voorbeelden van flexibele werkduur

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van werkweken met de bijbehorende keuzemogelijkheden voor de flexibele werkduur en compensatie-opbouw. Meer voorbeelden kun je vinden in bijlage G van de cao.

Omvang dienstverband in uren Feitelijke werkuren Gevolg opbouw compensatie-uren+/- Totaal vakantietegoed
38  40 +96  328
38 38 0  232
38 36 -96  136

Flexibele werkduur tijdens ziekte

Als je ziek wordt of arbeidsongeschikt raakt blijven de afspraken omtrent de duur van de werkweek gewoon geldig. De extra opbouw of vermindering van compensatie-uren wordt na zes maanden echter stopgezet.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.