Universiteit Leiden

nl en

Talent naar de top

De universiteit wil talentvolle mannen én vrouwen behouden voor de wetenschap. Dat gaat niet vanzelf. Vandaar onze focus op het thema diversiteit.

Geen vrouwelijk talent laten lopen

Het aantal vrouwelijke wetenschappers in Nederland is in de afgelopen 20 jaar gestegen, maar dat zien wij naar onze smaak nog te weinig terug in de top van onze wetenschappelijke staf. Het landelijk percentage vrouwelijke hoogleraren is iets meer dan 17% gemiddeld. De Universiteit Leiden scoort met ruim 23% weliswaar als beste grote universiteit van Nederland, maar we streven naar een percentage van 27% in 2019. Bekijk de monitor op www.lnvh.nl.

Charter Talent naar de Top

Sinds 2009 zijn we verbonden aan het Charter 'Talent naar de Top'. Een publiek commitment dat laat zien dat wij streven naar een grotere toestroom, doorstroom en behoud van vooral vrouwelijk talent in topfuncties.

Subsidiemogelijkheden voor vrouwelijke wetenschappers

Voor vrouwelijke wetenschappers zijn er binnen en buiten de universiteit een aantal regelingen en subsidiemogelijkheden om een wetenschappelijke carrière op te bouwen. 

Contact

Voor meer informatie over dit onderwerp kun je terecht bij de personeelsadviseur van je faculteit, of bij Monique Oomes, beleidsadviseur bij afdeling HRM.

Bron: www.lnvh.nl
Bron: Monitor Vrouwlijke Hoogleraren 2015, www.lnvh.nl
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.