Universiteit Leiden

nl en

(Bijna-)ongevallen en gevaarlijke situaties

Samen met elkaar zorgen we voor een gezonde en veilige werkplek. Doet er zich toch een bijna-ongeval, gevaarlijke situatie of prikincident voor? Geef dit dan aan ons door. Deze komen vaker voor dan ernstige ongevallen. Door jouw melding zorgen we ervoor dat deze incidenten niet leiden tot ernstige ongelukken en in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Direct hulp nodig?

Bel het interne alarmnummer. Het interne alarmnummer verschilt per locatie. Je vindt het alarmnummer van jouw locatie op uw telefoontoestel. Buiten kantooruren is het alarmnummer altijd 4444.

Ernstige ongevallen

Arbeidsongevallen met ernstig of (mogelijk) blijvend letsel en/of blootstelling aan biologische agentia dien je zo snel mogelijk te melden via het interne alarmnummer. Meld vervolgens het ongeval bij het secretariaat van de afdeling Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) via 071 527 8015.

Prikincidenten

Neem bij prikincidenten direct contact op met de bedrijfsarts via 071 527 8015.

Overige onveilige situaties

Heb je te maken met andere onveilige situaties, zoals gevaar, (lichte) ongevallen, agressie of geweld? Meld dat dan bij de afdeling VGM. Je kunt hiervoor het online meldingsformulier gebruiken.

Indien nodig neemt een arbo- en milieucoördinator contact met je op voor nader onderzoek. 

Meld incidenten altijd

Bijna-ongevallen, gevaarlijke situaties en prikincidenten komen vaker voor dan (ernstige) ongevallen. Meld een bijna-ongeval, gevaarlijke situatie of prikincident altijd, ook als de gevolgen meevallen. Met jouw melding kunnen ongevallen in de toekomst worden voorkomen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.