Universiteit Leiden

nl en

Organisatieonderdeel en opleiding kiezen

Bij veel documenten in het CMS moet er een organisatieonderdeel en/ of opleiding gekozen. Maar waar zorgt de invulling van deze velden precies voor?

Invulling veld "Organisatieonderdeel"

Dit veld wordt gebruikt voor het inrichten van autorisaties plus het vullen van het organisatieonderdeel blok op de front-end.
Klik op de link om de organisatieonderdelen (organisation) toe te voegen die bij het onderwerp van het document waarmee je bezig bent. betrokken zijn. 
Vink in de keuzelijst het selectievakje naast het relevante organisatieonderdeel aan, dan wordt dit direct toegevoegd aan het lijstje. Door op de naam van een organisatieonderdeel te klikken kun je de onderliggende organisatieonderdelen tonen of verbergen. Bovenliggende organisatieonderdelen verschijnen automatisch. Dit zie je niet in het lijstje in dit venster, maar wel op de uiteindelijke webpagina. Dus als je bijvoorbeeld het Instituut voor Publiekrecht kiest, dan komt de Faculteit der Rechtsgeleerdheid er in de front-end automatisch bij te staan. Wil je een organisatieonderdeel weer uit de lijst verwijderen, druk dan op de X die erachter staat.

Wanneer je in een gedeelde content document zoals agenda bij organisatieonderdeel bijvoorbeeld Rechtsgeleerdheid invuld, zorgt dit er bovendien voor dat alleen redacteuren van de faculteit Rechtsgeleerdheid dit document mogen bewerken. 

Invulling veld "Verberg organisatieblok"

Als je dit veld ‘aan’ vinkt is het "Organisatie" blok niet meer zichtbaar op de site.

Invulling veld "Gerelateerde opleidingen"

Kies voor ‘Selecteer taxonomietermen’ en selecteer de opleiding(en) die aan document waaraan je werkt, gerelateerd zijn. Deze worden op de website rechts bovenin getoond als ‘Onderwijs”-blok. Als je opleidingen wil weghalen, klik dan op ‘Selecteer organisatietermen’ en dan op de rode kruisjes x.

Invulling veld "Gerelateerde opleidingen niet tonen".

Als je dit vinkje ‘aan’ zet, dan wordt het Onderwijs-blok niet getoond. Dit geldt zowel voor de handmatig toegevoegde opleidingen als de opleidingen die automatisch worden getoond als gevolg van een gekoppelde wetenschapper die een of meerdere opleidingen aan hun profiel gekoppeld hebben

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.