Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Statistical learning for complex data to enable precision medicine strategies

  • L.B. Zwep
Datum
woensdag 12 april 2023
Tijd
Bezoekadres
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor(en)

  • Prof.dr J.J. Meulman

Samenvatting

Goed gebruik maken van medicatie is van cruciaal belang om goede zorg te kunnen verlenen. Wat 'goed gebruik' is verschilt echter per patiënt. Het is mogelijk om veel verschillende bloedwaarden en andere eigenschappen van patiënten te meten, maar het is lastig om hierin te vinden wat nou precies de verschillen in reacties op medicijnen tussen patiënten veroorzaakt. Dit onderzoek kijkt naar de statistische technieken die nodig zijn om conclusies te trekken uit de grote hoeveelheid gegevens die er in farmacologisch en biomedisch onderzoek verzameld worden: over reacties op medicijnen, resistentie-ontwikkeling in bacteriën en om patiënten op een realistische manier te simuleren voor het gebruik in 'in silico' onderzoek.

Proefschriften

Ongeveer een week na de promotie zijn proefschriften van Leidse promovendi digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen (alleen journalisten)

071 - 527 1521
nieuws@leidenuniv.nl 

Algemene informatie

Bureau Pedel
pedel@bb.leidenuniv.nl
071 527 7211

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.