Universiteit Leiden

nl en

Afstuderen

Het moment van afstuderen is niet alleen belangrijk voor de student, maar ook voor de universiteit. De student wordt op dat moment alumnus. De universiteit onderhoudt graag een levenslang contact met haar alumni.

Afstudeerceremonies

Iedere opleiding en faculteit geeft een eigen invulling aan de diploma-uitreiking. Er is daarbij onderscheid tussen de bachelor- en masteruitreiking. En er zijn ceremonies in groepsverband en individuele uitreikingen.

Er is een animatiefilmpje (Engels en Nederlands) beschikbaar dat je kunt tonen tijdens ceremonies in groepsverband. Voor advies of hulp kun je contact opnemen met het Alumnibureau.

Afstudeermappen

Voor de uitreiking van diploma’s stelt de Universiteit Leiden afstudeermappen en een felicitatieflyer ter beschikking met informatie over de alumniservices van de universiteit. Iedere faculteit en opleiding is vrij om zelf informatie toe te voegen aan de afstudeermap.

Je kunt de afstudeermappen aanvragen via de afdeling SCM.

Bestellen afstudeermappen en flyers

Bestelformulier

Felicitatiebericht

Iedere student die zijn of haar bachelor- of masterdiploma behaalt, ontvangt een e-mail met een felicitatie in een videoboodschap.

Bekijk de videoboodschap

Welkomstmail

Iedere maand ontvangen alle studenten die afstuderen een felicitatiemail van de afdeling Alumnirelaties en Fondsenwerving. De mail geeft ook informatie over het wijzigen van contactgegevens en over de belangrijkste diensten voor alumni: het gebruik van de bibliotheek, het behoud van hun ULCN-account, de activiteiten van het Jonge Alumni Netwerk en het Universiteit Leiden Mentornetwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.