Universiteit Leiden

nl en

Social media

De Universiteit Leiden maakt graag gebruik van de mogelijkheden die social media bieden. De kracht van social media is bij uitstek de persoonlijke benadering en veel afdelingen blijven op deze manier in contact met hun publiek, studenten en medewerkers.

Wilt u actief worden op social media maar weet u niet waar te beginnen? Of bent u al actief  en heeft u vragen of wilt u anderen graag helpen? Facebook Social Media Universiteit Leiden is een besloten groep exclusief voor de medewerkers van de Universiteit Leiden die actief (willen) zijn op social media. U kunt hier terecht voor al uw vragen en het delen van ervaringen. Om lid te worden heeft u wel een Facebookaccount nodig.

Tien tips

 1. Publiceer geen vertrouwelijke informatie.
 2. Denk goed na voordat u informatie deelt. Informatie is nog lange tijd vindbaar via zoekmachines.
 3. Verspreid geen persoonlijke informatie zonder toestemming van de persoon in kwestie.
 4. Wees nauwkeurig, check de feiten.
 5. Wees verantwoordelijk met wat u plaatst.
 6. Wees duidelijk welke informatie het standpunt van Universiteit Leiden bevat en welke informatie uw persoonlijke visie betreft. Gebruik een disclaimer wanneer u op persoonlijke titel informatie deelt.
 7. Respecteer uw doelgroep en publiek.
 8. Gebruik alleen het Universiteit Leiden-logo voor merkaccounts.
 9. Vervang regelmatig uw wachtwoorden.
 10. Check de richtlijn social media van Universiteit Leiden voor meer informatie over het gebruik van social media netwerken.

Interfacultair Social Media-team

In het Interfacultair Social Media-team zit een vertegenwoordiger van de meeste organisatieonderdelen. Zij zijn ook actief binnen de besloten Facebook pagina 'Social Media Universiteit Leiden'. Voor vragen kunt u terecht bij uw contactpersoon:

Faculteit of eenheid Contactpersoon
Universiteit Leiden/SCM Joy Chiquita
Archeologie Marten Jesse Pot
ASCL Fenneken Veldkamp
Governance and Global Affairs Benedicte Dobbinga
Geesteswetenschappen Nathalie Borst
Geneeskunde Muriel Klaver
Honours Academy Floortje Daemen
ICLON Carla den Hartog
Rechtsgeleerdheid Floris van den Driesche
Sociale Wetenschappen Sabrina Otterloo
UB Erik Weber
Wiskunde en Natuurwetenschappen Bryce Benda

Leiden Law Blog

De faculteit heeft een weblog dat inspeelt op de actualiteit: het Leiden Law Blog. De visie van de Leidse wetenschapper bepaalt de inhoud. Wilt u ook bij toerbeurt bloggen en zo uw expertise laten zien?

Valorisatie

Op dit weblog willen wij alle rechtsgebieden naar voren brengen en laten zien welke expertises onze faculteit in huis heeft. Ook kunt u als wetenschapper laten zien welke maatschappelijke waarde uw kennis heeft.

Onderscheid andere blogs

We onderscheiden ons met dit weblog door:

 • dicht op het nieuws te zitten
 • een koppeling te maken met ons onderzoek
 • te laten zien dat wij de wetenschappers in huis hebben
 • in het Engels te bloggen.

Engels als voertaal

De voertaal op het weblog is Engels. Dit sluit aan bij de wens om internationaal zichtbaar te zijn. 'Het buitenland' wil graag weten wat er in Nedeland gebeurt. Om de kwaliteit van het Engels te kunnen waarborgen krijgen alle artikelen een taalcheck door een native speaker.

Wilt u ook bloggen?

Bent u enthousiast om op regelmatige basis te bloggen en in te spelen op de actualiteit vanuit uw vakgebied? Meldt u dan aan bij Jelle van de Kamp

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.