Universiteit Leiden

nl en

Webhosting en domeinnamen

Je wil een projectsite starten voor een tijdelijk project van de Universiteit Leiden? Of je hebt een eigen domeinnaam nodig? Vraag deze dan aan bij de afdeling Functioneel Beheer Web.

Webhosting

Uitgangspunt is dat alle instituten, eenheden en projecten die volledig onderdeel zijn van de Universiteit Leiden hun webpagina's onderbrengen binnen de universitaire website. Dit betekent dat de webpagina's een vaste plaats hebben binnen de structuur van de website, moeten voldoen aan vastgestelde formats (conform de universitaire huisstijl) en gebruik maken van het universitaire 'content management systeem' (Hippo CMS). 

In sommige gevallen is echter maatwerk nodig. Dit geldt met name voor tijdelijke websites en voor websites van organisaties die geen volledig onderdeel zijn van de Universiteit Leiden. Denk aan samenwerkingsverbanden, gelieerde instituten, congreswebsites, websites over nieuwbouwprojecten e.d.

Neem in zo'n geval in eerste instantie contact op met de hoofdredacteur van uw organisatieonderdeel. Deze kan in overleg met de webadviseur van SC&M en functioneel beheer web nagaan wat de mogelijkheden zijn. 

Domeinnamen

Functioneel Beheer Web beoordeelt aanvragen voor domeinnamen in samenwerking met Strategische Communicatie & Marketing. Zo voorkomen we dat een onderdeel een naam aanvraagt die ook voor andere onderdelen nuttig kan zijn, zoals bijvoorbeeld het subdomein projecten.universiteitleiden.nl en kunnen we zorgen voor een uniforme uitstraling en goede vindbaarheid van de verschillende websites.

Soms is een eigen domeinnaam nuttig, zoals www.hortusleiden.nl. We denken graag mee.

Heb je redactionele vragen? Je kunt meer lezen over schrijven voor het web, nieuwsberichten of beeldgebruik. Ook kun je contact opnemen met uw webredactie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.