Universiteit Leiden

nl en

Bestanden delen en verzenden

Als u bestanden wilt delen met collega's binnen of buiten de universiteit, kunt u ze opslaan in de cloud via SURFdrive of Dropbox. Als u bestanden heeft die te groot zijn om via de mail te verzenden, kunt u SURFFilesender gebruiken.

SURFdrive

SURFdrive is een cloudopslagdienst. Het is vergelijkbaar met een dienst als Dropbox met het verschil dat uw data bij SURFdrive in Nederland wordt opgeslagen.

SURFdrive

Een cloudopslagdienst waarmee u bestanden veilig kunt opslaan, synchroniseren en delen. 
Log in Log in met uw ULCN account.
Toegang Maak gebruik van de webversie of van het softwareprogramma. Het programma installeert u via (Managed) Software Center.
Smartphone/ tablet Apps beschikbaar voor Andriod en iOS.

Op de website van SURFdrive vindt u meer informatie.

Dropbox

Net als met SURFdrive kunt u met Dropbox ook bestanden opslaan in een publieke cloudomgeving. De servers van Dropbox staan in de Verenigde Staten. Dit betekent dat ze onderhevig zijn aan de Patriot Act en Amerikaanse veiligheidsdiensten toegang kunnen krijgen tot uw gegevens. Dropbox zelf heeft ook toegang tot uw data. Beperk het gebruik van Dropbox daarom tot publieke informatie. Vertrouwelijke gegevens en bestanden kunt u beter opslaan in SURFdrive.

U kunt Dropbox voor uw werkplek aanvragen via het ISSC. Uw aanvraag zal worden beoordeeld door uw ICT-contactpersoon.

SURFFilesender

Met SURFFilesender kunt u (grote) bestanden verzenden via een webbrowser. Het is vergelijkbaar met Wetransfer met het verschil dat bij FileSender de bestanden worden verzonden en opgeslagen via Nederlandse servers. 

SURFfilesender

Een dienst waarmee u (grote) bestanden veilig kunt verzenden via uw webbrowser. 
Log in Log in met uw ULCN account.

Andere tools om bestanden te delen

Heeft u een dienst gevonden waarmee u bestanden kunt delen of verzenden en vindt u de betreffende dienst hier niet? Dan heeft u mogelijk toegang tot die dienst via SURFconext. SURFconext is onderdeel van SURF, een coöperatieve vereniging voor het Nederlands onderwijs en onderzoek. SURFconext biedt u toegang tot ruim 50 tools en ondersteunde ICT-diensten van derden. U heeft toegang tot die diensten en tools met uw ULCN-account. Als u zelf een bepaalde dienst veel gebruikt, kan deze mogelijk gekoppeld worden aan SURFconext. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw informatiemanager.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie