Universiteit Leiden

nl en

Persvoorlichting

We kunnen helpen bij het attenderen van media op de resultaten van je onderzoek. Doe dit bij voorkeur nog vóór de daadwerkelijke verschijning van je publicatie of boek.

Publicatie of boek

Wanneer je de resultaten van je onderzoek wilt delen met een breder publiek en/of de media, kun je contact opnemen met de algemene adviseur wetenschapscommunicatie of je facultaire communicatieafdeling. Doe dit bij voorkeur nog vóór de daadwerkelijke verschijning van je publicatie of boek, bijvoorbeeld wanneer je hoort dat een onderzoek geaccepteerd is voor publicatie. Stuur hiervoor het abstract of de paper (onder embargo) in, eventueel voorzien van een korte uitleg waarom het onderzoek voor een breder publiek relevant kan zijn. In overleg je bepalen de communicatieadviseurs of en op welke wijze er aandacht aan de publicatie kan worden besteed.

Promotie

De promovendus levert minimaal 4 weken voor de promotiedatum een korte publiekssamenvatting van het proefschrift in via een online formulier. De samenvatting wordt geplaatst bij het agendabericht over de promotie op de universitaire website. De webredactie of zij de resultaten van het promotieonderzoek bekend willen maken bij een breder publiek, bijvoorbeeld met een nieuwsbericht op de website en/of het attenderen van journalisten. Dit is afhankelijk van de nieuwswaarde van het onderzoek, en gebeurt uiteraard altijd in overleg met de promovendus.

Vul het formulier in

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.