Universiteit Leiden

nl en

Mentale fitheid

Een goede conditie gaat verder dan alleen fysieke gezondheid. Ook mentale fitheid is belangrijk. Toch kunnen er op je werk situaties ontstaan, waardoor je minder sterk in je schoenen staat. Wat kun je hiertegen doen?

Hoe kunnen we op een gezonde en verantwoorde manier thuis studeren en werken? Op Healthy University @Home staan een aantal tips over gezond werken.

Als je langdurig gebukt gaat onder stressvolle situaties, neemt de kans op een burn-out toe. Dat betekent dat je voor langere tijd niet meer goed kunt functioneren. Niet op je werk - en vaak ook niet thuis. Stress kan ontstaan door te hoge taakeisen, weinig autonomie op het werk, pestgedrag door collega’s of leidinggevenden, of door ongewenst gedrag binnen of buiten de organisatie.

Ervaar je veel stressvolle situaties op je werk? Ben je bang voor een burn-out?

Trek aan de bel. Neem bijvoorbeeld contact op met de bedrijfsarts. De gesprekken tussen jou en de bedrijfsarts zijn vertrouwelijk. De bedrijfsarts kan samen met jou werken aan een oplossing die past bij jouw situatie.

Je kunt de bedrijfsartsen van de afdeling Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) bereiken op telefoonnummer 071 527 8015

Wil je beter omgaan met problemen en tegen een stootje kunnen? Train dan je mentale fitheid en je mentale weerbaarheid. Er zijn diverse online cursussen die je op elk moment van de dag kunt volgen. 

Ook zijn er cursussen met groepsbijeenkomsten. Veel van deze cursussen worden (gedeeltelijk) vergoed vanuit aanvullende verzekeringen van Zorg en Zekerheid. Op de website van Zorg en Zekerheid vind je meer informatie over mentale fitheid, tests, cursussen en vergoedingen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.