Universiteit Leiden

nl en

Faculty Club

De Faculty Club is een ontmoetingsplaats voor de universitaire gemeenschap. Je kunt hier terecht voor een drankje, een (in)formele lunch of diner. Verder kan je hier vergaderingen, recepties, buffetten of diners organiseren.

De Faculty Club is in het Academiegebouw gevestigd. De voormalige kapel van het klooster van de Witte Nonnen is sinds 1581 het hoofdgebouw van de universiteit. De Faculty Club is alleen toegankelijk voor personen die aan de universiteit verbonden zijn.

Brasserie en restaurant

De Faculty Club beschikt over een brasserie en restaurant. De brasserie heeft een flexibele opstelling van zitjes en tafeltjes en bij de bar staan comfortabele barkrukken. Je kunt hier à la carte lunchen of dineren, borrelen en ontmoeten. Van 's ochtends tot 's avonds is de brasserie geopend voor een latte macchiato, een broodje mozzarella of een biertje.

Het restaurant is een prachtige plek om stijlvol aan het Rapenburg te lunchen of te dineren in historische ambiance. Daarnaast kunt u ook in het restaurant een receptie, lopend buffet of diner organiseren. Wil je met een grotere groep komen lunchen, borrelen of dineren? Reserveer dan vooraf. Het is ook mogelijk om privé-lunches of diners te organiseren in de Faculty Club.

Het menu

Het à la carte menu van het restaurant wisselt om de twee weken met een aanbod van seizoensproducten: asperges in het voorjaar, aardbeien in de zomer, mosselen tijdens het seizoen. Het menu wordt hierop aangepast. De Faculty Club werkt zo veel mogelijk met duurzame, ambachtelijke en biologische producten. 

Impressie

Locatie

De Faculty Club is in het Academiegebouw gevestigd.

Adres

Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.