Universiteit Leiden

nl en

HR

Sociale veiligheid: wat kun jij doen?

25 oktober 2023

Ervaar je ongewenst gedrag op de werkvloer? Het kan lastig zijn om hierover te praten. Als je ongepast of grensoverschrijdend gedrag ervaart of signaleert, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen. Identificeer het gedrag, ga het gesprek aan en zoek zo nodig ondersteuning en hulp bij het gesprek. Je kan hiervoor terecht bij je leidinggevende, je HR-adviseur en de vertrouwenspersonen. Op onze vernieuwde pagina Sociale veiligheid kun je alle informatie vinden over wat je zelf kunt doen en welke hulplijnen je in zo’n situatie kunt inschakelen.

  • Binnenkort gaat er weer een nieuw ronde van start voor de workshop The Active Bystander. Deze interactieve workshop leert medewerkers om ongewenst gedrag te benoemen en bespreekbaar te maken. Het geeft handvatten om onacceptabel gedrag te bestrijden, ook het gedrag dat in de loop van de tijd genormaliseerd is. Kijk hier voor meer informatie en inschrijving.
  • Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid voor Gesprekshulp, dit kan je helpen om je uit te spreken en het gesprek aan te gaan. De gesprekshulp bestaat uit drie stappen, gebaseerd op de nieuwste inzichten in de sociale en gedragspsychologie, gespreksvoering en jarenlange praktijkervaring. Kort en krachtig zodat je snel verder kunt. Het kost je maximaal 2 uur en je bepaalt zelf wanneer. Ga voor meer informatie naar: Spreek je uit! Schakel gesprekshulp in.

Bekijk hier de infographic over wat je kunt doen wanneer je grensoverschrijdend gedrag signaleert:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.