Werkbelevingsonderzoek: laat je stem als medewerker horen
Op 6 mei vindt elke medewerker van de universiteit Leiden het tweejaarlijkse Werkbelevingsonderzoek (voorheen personeelsmonitor) in de mailbox. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met onderzoekspartner Welliba die gebruik maakt van een wetenschappelijk onderbouwd model.
Werkdruk en sociale veiligheid
Uit het vorige onderzoek is gebleken dat werkdruk en sociale veiligheid thema’s zijn die de aandacht behoeven. De Universiteit Leiden doet hier verder onderzoek naar en is dat overigens ook wettelijk verplicht. Om naar aanleiding van de uitkomsten verdere actie te kunnen ondernemen, is een hoge responsegraad voor onze faculteit zeer belangrijk. Naast vragen over werkdruk en sociale veiligheid, krijg je ook vragen over je werkomstandigheden, welzijn, samenwerking, communicatie, loopbaanontwikkeling en leiderschap. Jouw deelname aan het Werkbelevingsonderzoek is dus van grote waarde.
Decaan Suzan Stoter: ‘Dit is het moment om je stem als medewerker, ieder in zijn eigen rol, te laten horen. Als faculteit krijgen we veel dingen voor elkaar, ons onderwijs, ons onderzoek en hoe we dat ondersteunen. Er zijn natuurlijk altijd verbeteringen mogelijk. Daarom horen we graag van jullie waar verbeteringen nodig zijn, waar we mee aan de slag kunnen en natuurlijk ook welke dingen goed gaan.’
Resultaten
Na het onderzoek van twee jaar geleden, is er binnen onze faculteit in de teams gesproken over de resultaten van de faculteit en die van de afzonderlijke teams en afdelingen. Door middel van dashboards kan elke medewerker straks na 20 mei 2025 de resultaten bekijken. Net als bij voorgaande jaren wordt de anonimiteit en privacy van de respondenten gewaarborgd in het verwerken van de resultaten.
Wil je weten wat er met de uitkomsten van de vorige keer is gebeurd? Lees dan: Medewerkers Betrokkenheid Onderzoek wat gebeurt er eigenlijk mee?