Universiteit Leiden

nl en

Research Support Network

Het Leiden Research Support Network is hét netwerk voor research support professionals van de Universiteit Leiden waarin de collega's vanuit de facultaire (virtuele) Research Support Offices en expertise eenheden met elkaar samenwerken en kennis delen om onderzoekers te ondersteunen bij hun onderzoek.

Binnen dit netwerk bundelen research support professionals uit verschillende domeinen in communities hun krachten. Ze wisselen kennis en ervaringen uit en werken samen aan het beantwoorden van (soms complexe) vragen van onderzoekers. De kracht van het netwerk ligt in de samenwerking over de grenzen van faculteiten en instituten heen.

Er worden regelmatig netwerkbijeenkomsten georganiseerd die in het teken staan van leren, elkaar inspireren en professionele groei en ontwikkeling. Daarnaast vindt jaarlijks de Leiden Research Support Conference plaats. Bekijk alle informatie over
 de aankomende evenementen.

Binnen het netwerk zijn communities actief van subsidieadviseurs, projectcontrollers, onderzoeksprojectmanagers, secretarissen van de commissies ethiek, knowledge transfer adviseurs en datastewards. Iedere community heeft een eigen community manager.

Samen met de structuur van de Research Support Offices binnen faculteiten en instituten en de centrale expertise eenheden vormen deze communities het Leiden Research Support Network.

Het netwerk is opgebouwd uit de clusters Research Project Support en Research Data Support.

Verticaal: netwerken van onderzoeksondersteuners werkzaam binnen een domein (1e en 2e lijn). Horizontaal: multidisciplinaire samenwerking van onderzoeksondersteuners in de 1e lijn.

In (virtuele) Research Support Offices (RSO’s) werken research support professionals van verschillende domeinen binnen een instituut of faculteit samen ter ondersteuning van onderzoekers. Hoe deze samenwerking wordt ingevuld kan verschillen per domein of faculteit. Een aantal instituten en faculteiten werkt al op deze manier of is dit aan het implementeren.

Aanmelden voor het Leiden Research Support Network

Als research support professional ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het Leiden Research Support Network. Ontdek de voordelen:

  • Een uitgebreid aanbod aan netwerkevenementen
  • Samenwerken en vragen stellen in onze digitale samenwerkingsomgeving in MS Teams en SharePoint
  • Leer je collega research support professionals (nog) beter kennen
  • Investeer in je professionele groei en ontwikkeling

Meld je aan en ontdek wat ons netwerk nog meer voor jou kan betekenen. Na aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail met aanvullende informatie. We kijken ernaar uit om je binnen ons netwerk te verwelkomen! Als onderzoeker is het niet mogelijk om je aan te melden voor dit netwerk.

Meld je aan

Aanmelden voor de nieuwsbrief van het Leiden Research Support Network

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, updates en evenementen van ons netwerk? Meld je dan via onderstaand formulier aan voor onze nieuwsbrief.  

Aanmeldformulier nieuwsbrief

Vragen of ideeën?

Heb je vragen of ideeën over het Leiden Research Support Network? We horen het graag! Deel ze met ons via lrs@bb.leidenuniv.nl.

Doorontwikkeling van onderzoeksondersteuning

Binnen het programma Leiden Research Support hebben research support professionals en onderzoekers samengewerkt aan de versterking van de onderzoeksondersteuning voor onze onderzoekers. Hier vind je een overzicht van de initiatieven die zijn gestart en de activiteiten die nog verder worden ontwikkeld.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.