Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek

Docenten: Vraag voor 31 juli je lesmateriaal aan

5 juli 2023

Aanvraag papieren boeken

Gezien de lange levertijd van papieren boeken is het zaak om nieuw materiaal ruim voor september aan te vragen. Aanvragen via het aanschafformulier worden binnen een week door de vakreferent beoordeeld, waarna het nog meerdere weken kan duren tot het boek op locatie is. Dien aanvragen daarom in vóór 31 juli a.s. om er zeker van te zijn dat al het materiaal op tijd beschikbaar is. Let op: geef bij de aanvraag aan of het verplichte literatuur betreft; als dat het geval is krijgt het boek de status niet-uitleenbaar, opdat studenten niet misgrijpen.

Plannen van bibliotheekinstructies

Sinds een aantal jaren verzorgt de bibliotheek weer op maat gemaakte bibliotheekinstructies voor studenten, welke zijn afgestemd op de informatiebehoefte per masterspecialisatie. Docenten kunnen zelf beslissen op welk moment in het jaar ze hier gebruik van willen maken. Gezien de voorziene drukte bij de start van het eerste semester en de scriptietrajecten in het tweede semester raden we aan om de instructies op tijd in te plannen met de vakreferent. Let op: er zijn in september en oktober slechts beperkte tijdsvlakken beschikbaar, dus wacht vooral niet te lang.

Vragen over online toegang

E-books kunnen via het aanschafformulier worden aangevraagd en zijn relatief snel beschikbaar, maar hebben als nadeel dat ze vaak een veelvoud kosten van de papieren versie. Daarbij kiezen sommige uitgevers er bewust voor om geen elektronische versie aan te bieden aan de bibliotheek. Online toegang tot elektronische bronnen kan dus niet altijd worden gegarandeerd. Ook is het mogelijk om suggesties te doen voor nieuwe tijdschriften of databases via het aanschafformulier. Let op: deze aanschafprocedure kan meerdere maanden in beslag nemen. 

Tot slot

Stan Popescu is de contactpersoon voor vragen over losse boeken, tijdschriften en bibliotheekinstructies.

Nathaniël Linssen is de contactpersoon voor vragen over Legal Intelligence en andere databanken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.