Universiteit Leiden

nl en

Incidentele vergoedingen

Naast de vergoedingen voor dienstreizen, woon-werkverkeer en verhuizen zijn er een aantal kleinere incidentele vergoedingen waar u mogelijk voor in aanmerking komt. U leest hier meer over de maaltijdvergoeding, de BHV-vergoeding en het vergoeden van een beeldschermbril.

1. Maaltijdvergoeding

U kunt in aanmerking komen voor een maaltijdvergoeding bij een dienstreis, een zakelijke bespreking of overwerk. Werkt u minstens twee uur over en voorziet de universiteit niet in een maaltijd? Dan komt u in aanmerking voor een maaltijdvergoeding bij overwerk van maximaal €23,71. Als u kosten maakt voor een maaltijd tijdens een zakelijke bespreking kunt u deze declareren. Neem hier bij wel de normen van redelijkheid in acht. U kunt  de kosten van uw maaltijd declareren via Self Service.

De regels rond het declareren van maaltijden tijdens dienstreizen zijn anders. Meer informatie hierover vindt u op de pagina dienstreizen.

2. BHV-vergoeding

Als bedrijfshulpverlener draagt u een extra verantwoordelijkheid bovenop de verantwoordelijkheid van uw reguliere functie. U volgt een aantal oefeningen en daarvoor ontvangt u jaarlijks een bruto vergoeding. Die kan oplopen tot € 320, als u minimaal 6 oefeningen bijwoont. In de volgende gevallen komt u daarnaast in aanmerking voor nog een extra vergoeding:

  • Bent u tevens ademluchtmaskerdrager? Dan ontvangt u een extra bruto vergoeding van € 135 per jaar.
  • Bent u ploegleider bedrijfshulpverlening? Dan ontvangt u een extra bruto vergoeding van € 120 per jaar.
  • Bent u vijf jaar lang onafgebroken bedrijfshulpverlener? Dan ontvangt u een extra bruto vergoeding van € 220.

3. Beeldschermbril

Verricht u minimaal twee uur per dag beeldschermwerk? En kunt u met een reguliere bril of lenzen het beeldscherm toch niet goed zien? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een vergoeding voor een beeldschermbril en de kosten van het oogonderzoek door de opticien.

Voorwaarden beeldschermbril

  • Vergoeding totale bril is maximaal € 375,- (inclusief btw).
  • Op de factuur van opticien staat dat het om een beeldschermbril gaat.
  • Factuur is uit hetzelfde jaar als het jaar waarin u de bril declareert.
  • Binnen drie jaar na aanschaf nieuwe bril nodig volgens opticien? Dan kunt u opnieuw om vergoeding vragen.

Bedrijfsarts

Een bezoek aan de bedrijfsarts is alleen nodig als de gevraagde vergoeding meer bedraagt dan de maximale € 375,-.  De bedrijfsarts moet dan schriftelijk verklaren dat die specifieke beeldschermglazen voor u noodzakelijk zijn. U neemt in dat geval de meest recente uitslag van de oogmeting door de opticien mee naar de bedrijfsarts. De verklaring van de bedrijfsarts voegt u toe aan uw declaratie.

Vergoeding aanvragen

Om de vergoeding aan te vragen, vult u het formulier beeldschermbril in. Daarbij voegt u de originele factuur toe. Op de factuur moeten de kosten van het oogonderzoek, het montuur en de glazen gespecificeerd zijn. U krijgt de vergoeding vervolgens uitbetaald bij uw salaris.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.