Universiteit Leiden

nl en

Debat

What is happening in Yemen?

Datum
woensdag 28 februari 2024
Tijd
Bezoekadres
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag
Zaal
A0.06

De aanvallen van Jemen op schepen in de Rode Zee hebben onlangs de aandacht van de wereld getrokken. De experts in dit panel zullen ons meer vertellen over de recente ontwikkelingen, de context geven van de oorlog en humanitaire crisis in Jemen sinds 2015 en zowel de obstakels als de positieve ontwikkelingen op de weg naar vrede en gerechtigheid bespreken. De sprekers kennen de situatie in Jemen door en door en zullen de aandacht vestigen op de impact van het conflict op de bevolking.

Dit panel is onderdeel van de Leiden University teach-in serie over Palestina en Israël Challenging Myths and Exceptions.

Dit evenement is alleen toegankelijk voor medewerkers en studenten van de Universiteit Leiden - neem dus je LU-kaart mee.

Sprekers

  • Jamal Badr is expert op het gebied van het conflict in Jemen. Hij heeft gewerkt voor maatschappelijke organisaties in Jemen en daarbuiten, op het gebied van jeugd, ontwikkeling en volksgezondheid.
  • Marina de Regt is universitair hoofddocent bij de afdeling Sociale en Culturele Antropologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in gender en migratie tussen Jemen en de Hoorn van Afrika, en heeft veel over deze onderwerpen gepubliceerd.
  • Kawkab Al-Thaibani is een expert en analist op het gebied van belangenbehartiging, communicatie en genderdynamiek in de MENA-regio. Ze is ook een toegewijde voorvechter van mensenrechten en vrede. Ze richtte twee grassroots organisaties op die zich richten op vredesopbouw en vrouwenemancipatie en werd in 2022 onderscheiden als Vital Voices fellow.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.