Universiteit Leiden

nl en

Maatschappelijke impact

Wilt je jouw maatschappelijke impact uitbreiden? Dat kan op verschillende manieren. Door interactie met het beroepsveld, het bedrijfsleven, de overheid of een breed publiek. De universiteit kan je hierbij op diverse manieren ondersteunen.

Interactie met beroepsveld

Hierbij kan je denken aan:

 • Cursussen

  Mogelijk kan je aansluiten bij bestaande Leidse initiatieven zoals het Centre for Professional Learning of de Juridisch PAO. Het Centre for Professional Learning  ontwikkelt en verzorgt cursussen en leergangen voor hogeropgeleide professionals in de publieke sector. De juridische PAO verzorgt cursussen voor juristen.
 • Massive Online Open Course of Private Small Online Course

  Het Online Learning Lab / Centre for Innovation helpt je graag als online college en video's wilt ontwikkelen.
 • Netwerk voor life science, health, en technologie partners

  Medical Delta is een netwerk van kennisinstellingen, zorginstellingen en bedrijven die actief zijn op het gebied van Life Sciences, gezondheid en techniek, waarin ook de Universiteit Leiden participeert. Voor meer informatie kun je terecht bij het Luris Knowledge Partnering team.
 • Werken en promoveren tegelijk

  Wil je om ervaren ‘kenniswerkers’ de kans te bieden om de Leidse doctorstitel te verkrijgen? Neem dan contact op met het Dual PhD Centre.
 • Instellen van bijzonder hoogleraarschap

  Wil je het onderwijs- en onderzoekspotentieel aan de universiteit vergroten door bijzonder hoogleraren aan te stellen? Hier lees je meer over de procedure. Ter inspiratie wijzen we je ook graag op het overzicht van bijzonder hoogleraren in Leiden. Anneke Hendriks vertelt je er graag meer over.
 • Optimaliseer jouw persoonlijke profielpagina op universitaire website

  Schrijf een introductie in het Nederlands en Engels voor leken over jouw onderzoek/onderwijs op jouw persoonlijke profielpagina op universitaire website. Geef in steekwoorden je expertise aan (om beter gevonden te worden). Vergeet ook niet je nevenfuncties/werkzaamheden en vakpublicaties te vermelden.
 • Neem deel aan groepsblogs van de Universiteit Leiden

  Je kunt je kennis en expertise delen op een van de vele groepsblogs van de Universiteit Leiden (onder andere Africa, Islam, Legal, Terrorisme, Linguists, Antropology en Psychology).

Interactie met bedrijfsleven

Hierbij kan je denken aan:

 • Samenwerken met bedrijven

  De Universiteit Leiden heeft een lange traditie van samenwerking met lokale, Nederlandse of internationale bedrijven. Je kunt gebruikmaken van de kracht van dit netwerk. Of het nu gaat om informele connecties, stage- of onderzoeksplekken voor studenten, bilaterale Research & Development samenwerkingen of consortiaregelingen met complexe publiek/private financiering. Het Luris Business Development team helptje graag op weg.
 • Netwerk Leiden Bio Science Park

  Op het Leiden Bio Science Park (LBSP) is het grootste life sciences health kenniscluster in Nederland. Hier bevinden zich tal van bedrijven en kennisinstellingen in de biotechnologie sector. Bezoek een van de TechTalks, die Luris 6 keer per jaar organiseert in samenwerking met LBSP, en ontmoet jouw peers in informele setting.  
 • Regeling Werken voor Derden

  Als je gaat samenwerken met bedrijven, dan zijn speciale regels van toepassing. Je leest er alles over in de Regeling Werken voor Derden.
 • Ondernemerschap

  Ondernemende wetenschappers kunnen brug slaan tussen onderzoek en bedrijfsleven. Het universitair Knowledge Exchange Office Luris ondersteunt onderzoekers in hun ambities op het gebied van ondernemerschap door het begeleiden van de planning van spin-offs en het beheren van de Entrepreneurial Programs Enterprise Leiden Fund en UNIIQ. Meer weten? bezoek de website van Luris.
 • Ontmoetingsplek voor innovatie en ondernemerschap

  De PLNT community, het centrum voor ondernemerschap en innovatie in Leiden, is een plek waar innoverende studenten, ondernemers, investeerders, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren.
 • Luris trainingen en workshops

  Luris organiseert diverse workshops, trainingen en evenementen over knowledge exchange, onderzoeksfinanciering, samenwerken met derde partijen en ondernemen. Ga naar het cursusaanbod.
 • Juridische ondersteuning

  Je kunt bij Luris terecht voor juridische hulp bij:
  - samenwerking met derde partijen
  - consultancydiensten of klinische studies in een juridische structuur
  - het opstellen van contracten
  - verklaren van overeenkomsten
  - regelingen en voorwaarden
  - risicomanagement
  - due diligence
 • Training Intellectueel Eigendom

  Wilt je je onderzoeksresultaten naar buiten brengen en vraag je je af hoe het zit met het intellectueel eigendom? Kom dan naar de training Intellectueel Eigendom van het universitair Knowledge Exchange Office Luris.

Interactie met overheid en NGO's

Hierbij kan je denken aan:

 • Samenwerking met gemeente Leiden

  De stad Leiden en de universiteit zijn nauw met elkaar verbonden. Door gericht samen op te trekken, komt Leiden beter op de kaart. Zo participeren gemeente en universiteit in het Leiden Kennisstad. Meer weten? Neem contact op met Marianne Walgreen.
 • Samenwerken in de regio: Netwerk Economie071

  De universiteit heeft banden met diverse partners in de Leidse regio, zoals gemeenten, de hogeschool, het ROC en ondernemersverenigingen. Onder de vlag van Economie071 voeren zij gezamenlijk uiteenlopende projecten uit. Meer weten? Meld je aan voor de Economie071 nieuwsbrief of neem contact op met Marianne Walgreen.
 • Samenwerking in en met gemeente Den Haag

  De Universiteit Leiden heeft haar campus in Den Haag nauwe banden met de gemeente Den Haag en Haagse organisaties. Om de Haagse campus verder te laten groeien, is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de gemeente Den Haag. In het Kaderdocument Universiteit Leiden in Den Haag 2015-2020 tref je de op dit gebied geformuleerde ambities aan. Meer weten? Neem contact op met Marianne Walgreen.
 • Digitale innovaties in vrede en recht: HumanityX
 • HumanityX is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Den Haag en het Centre for Innovation van de Universiteit Leiden rond innovaties voor vrede en recht. Voor meer informatie neem je contact op met Centre for Innovation.
 • Netwerk van innovatielabs

  Het Centre for Innovation in Den Haag is een universitaire denktank die ondernemende projecten onderzoekt en creëert op het snijvlak van onderwijs, technologie en maatschappij. Dit centrum is verbonden met een groot netwerk van wetenschappers, de publieke sector, de private sector en NGO’s. Binnen het Centre for Innovation wordt in labs samengewerkt aan projecten. Zo komen de faculteiten, studenten, partners, de markt en de maatschappij met elkaar in verbinding. Meer informatie vindt je op de website van het Centre for Innovation. Of kom langs! Elke vrijdag ben je welkom om ons te ontmoeten, onze projecten te onderzoeken en met ons samen te werken.

Interactie met brede publiek

Hierbij kan je denken aan:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.