Universiteit Leiden

nl en

Afscheidscollege

A Society in Distress, The Role of Museums

Datum
maandag 8 april 2024
Tijd
Bezoekadres
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Er heerst een algemeen gevoel van onzekerheid en wanhoop in onze samenleving. Is dit alleen van de laatste tijd? Of is het ook een historisch en meer universeel fenomeen? We worden nu geconfronteerd met verschillende gewelddadige conflicten in de wereld, discussies over migratie, klimaatverandering en de opkomst van rechtsradicale partijen en autoritaire regimes overal ter wereld. Hoe zouden erfgoedinstellingen, zoals musea, moeten reageren op al deze problemen? Musea zijn niet alleen bedoeld om mooie of zeldzame dingen te bewonderen, ze hebben ook een actievere maatschappelijke taak. Nemen ze dit serieus? Of is er ruimte voor verbetering?

Aanmeldformulier

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.