Universiteit Leiden

nl en

Arco Timmermans in het BNR Lobbypanel over de toekomst van familiebedrijven

Arco Timmermans, bijzonder hoogleraar Public Affairs bij het Instituut Bestuurskunde, was te gast bij BNR en besprak de afschaffing van de bedrijfsopvolgings- en doorschuifregeling

De afschaffing van de bedrijfsopvolgings- en doorschuifregeling brengt mogelijk het voortbestaan van familiebedrijven in gevaar. Hiervoor waarschuwt de belangenorganisatie Familiebedrijven Nederland.

Familiebedrijven

Arco vertelt dat het voorspelbare bezwaren zijn die vaker gehoord worden bij voorstellen om belastingen aan te passen. Veranderingen doen altijd pijn en vooral de veranderingen die met belastingen te maken hebben. Dit gaat samen met risico’s lopen en onzekerheden, zegt Arco. Al is dit een behoorlijke stap omhoog in belastingen, is er misschien nog wel onderhandelingsruimte. Inhoudelijk gezien vraagt Arco zich af hoe zwaar het is omdat er vast kapitaal beschikbaar is om meer belasting te betalen. Hij legt uit dat de belastingen gematigder invoeren eventueel beter is om de pijn wat te verminderen.

Luister het volledige fragment hier

Het onderzoek van prof. dr. Arco Timmermans richt zich op de dynamiek van de publieke en politieke agenda en de rol van allerlei typen organisaties en groepen die hun belangen behartigen en daarbij coalities sluiten om sterker te staan. Bij dit onderzoek en onderwijs op het gebied van public affairs draait het ook om het bevorderen van de dialoog tussen wetenschap en praktijk, door masterclasses, gastoptredens en commentaar op de actualiteit.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.