Alumni-activiteit | Lezing

Goedgelovig geluk: over de verbeelding van geluk in Esther Gerritsens 'Tussen een persoon' en 'Gebied 19'

donderdag 16 mei 2024
Serie
Letter en Geest: Neerlandistiek in Leiden
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Livestream

De livestream voor dit evenement is beschikbaar op 16 mei vanaf 20u via onderstaande button.

Naar de livestream

Op donderdag 16 mei houdt dr. Esther Op de Beek de derde Letter en Geest-lezing van dit voorjaar met als titel 'Goedgelovig geluk: over de verbeelding van geluk in Esther Gerritsens Tussen een persoon (2002) en Gebied 19 (2023).

Meer informatie over deze lezing volgt binnenkort. Aanmelden om de lezing bij te wonen kan alvast via onderstaande button.

Over de spreker

Dr. Esther Op de Beek is universitair docent Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Leiden.
Ze doceert, publiceert en geeft lezingen over Nederlandse (reis)literatuur, en de representatie van geluk in de moderne literatuur. Op de Beek kijkt daarbij niet alleen naar de boeken maar ook naar de ervaring van lezers en hoe zij zich hier op sociale media over uitlaten. Ook is Op de Beek redacteur van het tijdschrift Nederlandse letterkunde (Journal for Dutch Literary Studies).