Universiteit Leiden

nl en

Serie

Letter en Geest: Neerlandistiek in Leiden

Deze nieuwe lezingenreeks vanuit de opleiding Nederlandse taal en cultuur wil de schoonheid en veelzijdigheid van de Nederlandse taal en cultuur laten zien. Letter en Geest: Neerlandistiek in Leiden combineert bestaande lezingen, zoals de Albert Verweylezing en de Indische Letterenlezing, met nieuwe lezingen voor een breed publiek. Docenten, alumni en gastsprekers vertellen in deze serie over hun onderzoek, over interessante taalverschijnselen, over literatuur en nog veel meer.

Voorjaar 2024

Tot de zomer staan er nog drie mooie lezingen gepland bij de opleiding Nederlands. We kijken uit naar de lezing van Bram Caers over het gebruik van AI bij middeleeuwse bronnen op 18 april; op 16 mei spreekt Esther Op de Beek over geluk in de romans van Esther Gerritsen, en op 20 juni houdt Roosmaryn Pilgram een lezing over argumentatie in gezondheidscommunicatie. Alle lezingen zijn zowel op locatie als online bij te wonen. Aanmelden kan via de link hieronder.

Aanmelden

Meld je hier aan voor de lezing(en) van Letter en Geest: Neerlandistiek in Leiden.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze lezingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Terugkijken Letter en Geest: Neerlandistiek in Leiden

Heb je een lezing gemist, of wil je een lezing terugkijken, dan kan dat! Hieronder vind je het overzicht van de opnames.

Voorjaar 2024

Najaar 2023

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.