Universiteit Leiden

nl en

Thuiswerken

Succesvol aan de slag met je mobiele en/of thuiswerkplek. Gebruik deze universitaire tools: Webmail, Office 365 en OneDrive.

Vanuit huis toegang krijgen tot je gebruikelijke programma's, hoe pak je dat aan? Een aantal algemene tips.

In het kort:

Bevestig je inlog

Wil je inloggen in Office 365, Teams, OneDrive en Skype? Dan moet je je inlog bevestigen in de app Microsoft Authenticator. Lees de handleiding op de helpdesk portal.

Je kunt bij je werkmail via webmail. Pas eventueel je handtekening en/of automatisch antwoord aan, en informeer over beperkte (telefonische) bereikbaarheid.

Gedeelde mailbox

Gebruik je met collega's een gezamenlijke mailbox? Via webmail kun je zowel op je eigen mailbox inloggen als op op gedeelde mailboxen. In de handleiding op de helpdesk portal lees je hoe je een gedeelde mailbox opent.

Agenda

Ook je agenda kun je beheren via webmail.

Gebruik Office 365 om:

  • op afstand te werken met Office-programma's zoals Word, PowerPoint en Excel
  • op afstand bestanden op te slaan en te delen via OneDrive
  • online samen te werken via MS Teams

Toegang tot Office 365

Log in met <je eigen ULCN gebruikersnaam>@vuw.leidenuniv.nl en je gebruikelijke wachtwoord.

Inloggen

Op de helpdesk portal vind je alle Office 365-handleidingen.

Online (video)bellen

Microsoft Teams is onderdeel van Office 365. Je kunt met dit programma chatten, bellen en vergaderen met je collega's. Via MS Teams heb je ook toegang tot je bestanden in Sharepoint Online en OneDrive. Op de pagina Werken met Teams vind je handige tips.

Nota bene: Skype for business is ook onderdeel van Office 365, maar dit wordt uitgefaseerd.

Als je werkt aan een Worddocument of een ander type document binnen Office 365, dan sla je de bestanden op in je universitaire OneDrive. Dit geldt ook voor bestanden die zijn gedeeld via de chatfunctie van MS Teams.

Toegang tot OneDrive via Office 365

Log in met <je eigen ULCN gebruikersnaam>@vuw.leidenuniv.nl en je gebruikelijke wachtwoord.

Inloggen

Bestanden overzetten van P-schijf naar OneDrive

Office 365 biedt geen toegang tot je P-schijf. Als je bestanden op je P-schijf hebt staan die je voor het thuiswerken nodig hebt, dan kan je bij de ISSC-helpdesk een datamigratie van P naar OneDrive aanvragen.

Bestanden delen of verzenden

Medewerkers die werken met SAP en Hippo mogen voor hun werkzaamheden gebruikmaken van Remote Werkplek. Wil je vakantie-uren opnemen of kosten declareren? Kortom, heb je toegang nodig tot Self Service? Dan kun je inloggen op Self Service via Remote Werkplek. Gebruik webmail of Office 365 voor je andere werkzaamheden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.