Universiteit Leiden

nl en

Promoveren

Toelating

Elke promovendus van de Universiteit Leiden moet worden toegelaten bij één van de Graduate Schools. De toelatingsprocedure varieert per Graduate School. Bekijk de algemene informatie over toegang tot promotie.
 

Wonen in Leiden of Den Haag

Voor promovendi van de Universiteit Leiden die op zoek zijn naar woonruimte, zijn appartementen beschikbaar in Leiden en Den Haag

Promotietraject

Je wilt promoveren bij de Universiteit Leiden. Hoe ziet zo'n traject eruit? Lees meer over:

Proefschrift publiceren

Als je promoveert, moet je je proefschrift goed aanleveren. Daarvoor heb je twee formulieren nodig: bijlage C(online) en het webformulier in Converis. Lees welke stappen je moet nemen, zodat je proefschrift in behandeling wordt genomen. Na de publicatie kun je voor perspromotie een beroep doen op de universiteit. 

Promotieplechtigheid

Elk promotietraject wordt afgesloten met een promotieplechtigheid. Waarmee moet je dan in praktisch opzicht allemaal rekening houden? Bekijk het overzicht. En bekijk ook de locatie waar de promotieplechtigheid meestal plaatsvindt.

Oriëntatie op de arbeidsmarkt

De universiteit raadt aan om al in het derde jaar van het promotietraject na te denken over je verdere loopbaan. Daarvoor kun je gebruik maken van het PhD Careerplatform en de individuele adviezen van een loopbaancoach

  • Sommige graduate schools organiseren career events. Informeer hiernaar bij je graduate school. 
  • Sommige faculteiten bieden gepromoveerde, getalenteerde onderzoekers, die zich graag verder willen specialiseren, de mogelijkheid van een research fellowship.

Bedrijfsarts, psycholoog en vertrouwenspersoon

Het kan gebeuren dat je tijdens je promotie last krijgt van psychische klachten of tegen andere problemen aanloopt en dat je er niet uitkomt met uw promotor of begeleider. U kunt in zo'n geval terecht bij de bedrijfsarts of een vertrouwenspersoon.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.