Universiteit Leiden

nl en

Beeldmateriaal website

Goede afbeeldingen, van professionele kwaliteit en passend bij het onderwerp, trekken de aandacht en versterken de inhoud van de pagina. Slecht beeldmateriaal doet juist afbreuk aan de site. Daarom hieronder een aantal tips.

Universitaire beeldbank

De universitaire beeldbank bevat hoogwaardig beeldmateriaal en is toegankelijk voor alle medewerkers van de universiteit. Meer over de universitaire beeldbank

Juiste afbeelding kiezen

Selecteer beeldmateriaal dat inhoudelijk aansluit bij het onderwerp van de webpagina en past bij de identiteit van de universiteit. Kies voor foto's met kleur. Op onze website gebruiken we geen zwart-witfoto’s, met uitzondering van artistiek en historisch fotomateriaal.

Foto nodig?

Raadpleeg altijd eerst de universitaire beeldbank als u een foto zoekt. Zit daar niets geschikts tussen? Dan kunt u ook een stockfoto laten aankopen via de afdeling Strategische Communicatie & Marketing. Neem daarvoor contact op met communicatie@leidenuniv.nl. U kunt ook een foto-opdracht geven. Photo & Digital beschikt over professionele fotografen en vakmensen.

Kunt u echt geen geschikte foto vinden of laten maken? Dan kan een bericht zonder foto natuurlijk ook.

Auteursrecht afbeeldingen

Voor internetafbeeldingen gelden beperkingen en u kunt deze niet zomaar gebruiken. De maker van een foto of illustratie heeft daar bijna altijd auteursrecht op. Daarnaast moet u altijd de naam van de fotograaf vermelden. 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie