Universiteit Leiden

nl en

Studieondersteuning - Studievaardigheden en studiemanagement | Informatievaardigheden

Beheer je referenties met behulp van EndNote

Het beheren van je referenties kan zeer tijdrovend zijn. Hoe houd je bij welk artikel je al hebt gelezen of nog van plan bent te lezen, en hoe organiseer je je notities? Hoe zorg je ervoor dat al je referenties terechtkomen in je bibliografie? Hoe verander je snel en eenvoudig je citatiestijl? In deze korte workshop leer je hoe je deze problemen kunt aanpakken met behulp van Endnote.

Docent
Lisette Grimmius  (Information Specialist)
Werkvorm
e-Learning
Workshop

Waarom deze cursus?

Het beheren van je referenties kan zeer tijdrovend zijn. Hoe houd je bij welk artikel je al hebt gelezen of nog van plan bent te lezen, en hoe organiseer je je notities? Deze en andere problemen kunnen worden opgelost door gebruik te maken van reference management software zoals EndNote. De Universiteitsbibliotheek biedt een EndNote instructie aan voor iedereen die de beslissing om reference management software te gebruiken heeft uitgesteld, voor degenen die tijdens het proberen onder de knie krijgen van de software verdwaald zijn geraakt, en voor degenen die er al een gebruiken maar wat hulp kunnen gebruiken. Na het voltooien van deze cursus zul je begrijpen hoe je EndNote kunt gebruiken om je referenties te beheren. 

Let op: Deze cursus wordt enkel in het Engels gegeven.

Opbouw van de cursus

Deze cursus bestaat uit een online EndNote-tutorial en een 1-1,5 uur durende fysieke vraag- en antwoordsessie in het Engels. Deelnemers wordt gevraagd hun vragen van tevoren in te sturen, zodat elke cursus kan worden aangepast op de persoonlijke behoeften van de deelnemers. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.