Universiteit Leiden

nl en

Let’s Connect webinar: In 4 stappen naar open communicatie

Binnen de universiteit willen we graag samen werken aan en samenwerken in een veilige, inclusieve en prettige werkomgeving, waarin we nieuwsgierig zijn naar elkaar, naar elkaar luisteren en actief samenwerken. Naar elkaar luisteren en je vrij voelen om je uit te spreken daarin cruciaal.

Docent
Martine Hoed
Werkvorm
Training

Maar hoe doe je dat, écht luisteren? En hoe zorg je ervoor dat je je veilig voelt om je uit te spreken, ook wanneer je in de minderheid bent? 
In deze online workshop staan we stil bij een aantal essentiële vaardigheden om te werken aan open communicatie en het vergroten van sociale veiligheid.

Zo gaan we samen aan de slag met:
•    vrijmoedig spreken 
•    openhartig luisteren 
•    ruimte geven aan andere geluiden (op basis van Deep Democracy ) 
•    balans vinden in jezelf zijn en je aanpassen aan de ander

Tijdens de workshop, staan we stil bij elk handvat en geven we ook simpele tools hoe je dit zelf kunt gaan toepassen.

Dit webinar is onderdeel van de Let's Connect toolkit. De toolkit biedt medewerkers interessante artikelen, trainingen en gesprekstools om vaardigheden te ontwikkelen om open met elkaar in gesprek te gaan. Zodat we samen kunnen werken aan een veilige, inclusieve en prettige werkomgeving waarin we nieuwsgierig zijn naar elkaar, naar elkaar luisteren en actief samenwerken. Erg belangrijk, want het is een van de ambities uit ons strategisch plan: Universiteit Leiden wil blijven bouwen aan een gezonde, betrokken en lerende gemeenschap. Waar we in open gesprekken en met respect voor elkaar actief samenwerken en bijdragen aan het waarmaken van onze ambities. Wil je meer handvatten en inspiratie voor een open gesprek? Kijk dan op de Toolkit Let’s Connect. Je vindt de toolkit op letsconnect.universiteitleiden.nl. Inloggen doe je met je ULCN-account.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.