Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Schilderen met technieken van de oude meesters

Vrijdag van 19:30-22:00 u (om de week)

Docent
Robbert Kiewiet

Lesdata: 1 & 15 maart | 5 & 19 april | 17 & 31 mei | 14 juni 

Voor wie
Alle niveaus welkom, minimum leeftijd 17 jaar.

Inhoud
Je gaat in deze cursus aan de slag met acrylverf. We gaan in een versimpelde vorm werken met technieken die de oude meesters zoals Rembrandt ook hebben gebruikt. Je leert kijken naar lijn, licht/donker en compositie. Tevens besteden we aandacht aan het mengen van kleuren. 

Je neemt je eigen fotomateriaal mee als referentie om te gaan schilderen.
Ervaring is niet nodig.

De cursus is inclusief gebruik van materiaal tijdens de lessen.
Bij Terpentijn kunt u materialen voor thuis. De eerste les krijg je een LAK-studentenkaart waarmee je 10% korting krijgt bij Terpentijn.


Docent
De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaar Robbert Kiewiet. Afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht richting autonome kunst. 
Robbert heeft ruim 15 jaar ervaring als docent. Heeft 10 jaar lesgegeven op de Kunstacademie, 4 jaar docent bij Beelden in Leiden en 5 jaar lang in Spanje schildercursussen verzorgd. Daarnaast geeft Robbert sinds 1998 schilderworkshops voor bedrijven en groepen.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 -  5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.