Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

NIA - Music, Movement, Magic

Vrijdag van 10:00 -11:15 uur

Docent
Annet Breure

Voor wie
Voor diegene die zoekt naar een subtiele en fantasievolle cursus. Er wordt aandacht besteed aan de mobiliteit van de kleinere spiertjes, en we bewegen van top tot teen op een speelse manier. NIA bevat invloeden vanuit tai chi, taekwondo, jazz- en moderne dans en yoga.

Inhoud  
Nia betekent Neuromuscular Integrative Action. Vrij vertaald betekent dit “de actie die lichaam en geest verbindt”.
Het belangrijkste principe van Nia is Joy of Movement: plezier ervaren tijdens bewegen en vanuit daar stappen zetten naar een gezonder en bewuster lichaam. 
Nia gaat uit van ‘The body’s way’: de manier waarop het lichaam oorspronkelijk gebouwd is en wil bewegen. Daarnaast gaat Nia uit van ´Your body’s way´: de bouw en vorm van jouw lichaam met al zijn unieke kenmerken.

Deze cursus is  geen technische danscursus, alhoewel we wel simpele choreografieën gebruiken om ons bewegingsvocabulaire uit te breiden. 
Er wordt veel aandacht besteed aan vorm en vrijheid. Binnen de choreografie is het de bedoeling te luisteren naar het eigen lijf en de beweging zo nodig aan te passen. Hierin word je begeleid, en daarnaast is ook ruimte voor stukjes vrijere dans.  
Het is een afwisselende en fantasievolle cursus, met bewegingen vanuit verschillende disciplines (martial arts, yoga en dans) en muziek van over de hele wereld. Je leert ontspannen door te bewegen, en je mobiliteit en flexibiliteit worden bevorderd. 

Met mooi weer worden de lessen (in overleg met de cursisten) buiten in een park gegeven.


Docent
Annet Breure geeft sinds 2013 les in deze yoga-dans-martial arts mix. 
Zij heeft zich gespecialiseerd in de invloed van lichamelijke beweging op de geest, met name het geheugen.
Ze behaalde haar witte band voor NIA-trainingen in 2012 en heeft zich daarnaast gespecialiseerd in danstherapie en ‘healing yoga’. 

Lees meer

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.