Universiteit Leiden

nl en

Arco Timmermans bij RTLnieuws en NRC over het stikstofbeleid

Arco Timmermans, bijzonder hoogleraar Public Affairs, licht toe op welke manier het meestemmen van de achttien Provinciale Statenleden met een professionele landbouw achtergrond 'problematisch' is.

Arco Timmermans haalt de integriteitscodes van de provincies aan: 'Als je die over het algemeen ziet, vind ik het nogal opmerkelijk dat dit kan.' Hij wijst op de codes van Utrecht, Drenthe en Friesland. 'Die zijn helder: meestemmen doe je niet als je een belang hebt.'

Lees het hele artikel in RTLnieuws hier
Lees het hele artikel in NRC hier

Het onderzoek van prof. dr. Arco Timmermans richt zich op de dynamiek van de publieke en politieke agenda en de rol van allerlei typen organisaties en groepen die hun belangen behartigen en daarbij coalities sluiten om sterker te staan. Bij dit onderzoek en onderwijs op het gebied van public affairs draait het ook om het bevorderen van de dialoog tussen wetenschap en praktijk, door masterclasses, gastoptredens en commentaar op de actualiteit.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.