Universiteit Leiden

nl en

Gert Oostindie in NRC over ‘diplomatieke dans’ van de Surinaamse president

Gert Oostindie, hoogleraar Koloniale en postkoloniale geschiedenis, verklaart in het NRC de terughoudende houding van Nederland ten opzichte van de Surinaamse president Santokhi die juist toenadering zoekt. Volgens Oostindie wil Nederland nog even de kat uit de boom kijken.

‘Nederland heeft Santhoki heel hoog zitten en dat is terecht. Hij is op afstand de beste president die Suriname op dit moment kan hebben. Maar Nederland weet nog niet hoeveel doorzettingsvermogen Santokhi heeft,’ legt hij uit. De afstand kan volgens Oostindie juist in het voordeel van Santokhi werken. ‘Een al te innige omhelzing zou het voor het Bouterse-kamp makkelijk maken om hem weg te zetten als lakei van Nederland.’

Meer weten?

Lees dan het artikel op de website van het NRC.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.