Universiteit Leiden

nl en

Ingrid Tieken-Boon van Ostade in AD over Haags schelden

Schelden Hagenezen meer dan inwoners van andere steden? Over die vraag buigt Ingrid Tieken-Boon van Ostade zich in het AD.

De taalkundige deed onlangs onderzoek naar onder meer Haagse Harry, het grofgebekte personage dat werd bedacht door Marnix Rueb. Hoewel Haagse Harry veel scheldt en masculien gedrag vertoont, zijn daar volgens Tieken-Boon van Ostade geen wetenschappelijke conclusies uit te trekken voor de rest van de stad. ‘En er is geen wetenschappelijk bewijs dat Hagenezen meer schelden’, stelt ze. ‘Er is nooit onderzoek naar gedaan. Maar dat ze er dol op zijn, is duidelijk. Ziektes, vooral terminale, staan dan ook echt bovenaan.’

Meer weten?

Het volledige artikel is te lezen op de website van het AD.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.