Universiteit Leiden

nl en

Andrew Gawthorpe over de Russische inval in Oekraïne op NEMO Kennislink

‘De NAVO heeft Oekraïne sinds 2014 nogal wat valse hoop gegeven.’ Dat zegt universitair docent Andrew Gawthorpe tegen NEMO Kennislink.

Volgens Gawthorpe is het nooit een serieuze optie geweest dat Oekraïne lid zou worden van de NAVO. ‘Oekraïne is voor Rusland veel belangrijker dan voor de NAVO.’ Een mogelijk Oekraïens NAVO-lidmaatschap wordt dan ook als bedreigend beschouwd door het Russische regime. ‘(…) een welvarende, westers georiënteerde staat in het hart van de Russische culturele wereld brengt het Russische autoritaire regime direct in gevaar, omdat de Russen dan steeds beter zien hoe het ook anders kan.’

Meer weten?

Het hele artikel is te lezen op de website van NEMO Kennislink.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.