Universiteit Leiden

nl en

Jaap de Jong in het NOS-journaal over toespraak Zelensky

Sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen, heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky regelmatig toespraken voor een buitenlands publiek gehouden. In het NOS-journaal vertelt hoogleraar Jaap de Jong wat deze zo indrukwekkend maakt.

Het valt onder meer op dat Zelensky zijn toespraken aanpast aan zijn publiek. Ieder land dat hij toespreekt, krijgt een eigen referentie. ‘Hij spreekt de volkeren aan op hun gevoelige momenten in de geschiedenis’, zegt De Jong. ‘In deze tijd met de moderne media blijken die toespraken heel veel te doen aan de beïnvloeding van de mensen en dus van de politici en dus van de besluitvorming.’

Meer weten?

Het hele fragment is te bekijken op NPO Start (vanaf 8.20).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.