Universiteit Leiden

nl en

Casper Wits bij RTL Nieuws over streng coronabeleid China

In de Chinese stad Shanghai zitten miljoenen mensen al wekenlang in quarantaine. Op de website van RTL Nieuws legt universitair docent Casper Wits uit waarom China vasthoudt aan een zerotolerancebeleid.

Veel landen die aanvankelijk kozen voor een zerotoleranceaanpak, hebben die sinds de komst van de omikronvariant aangepast. Volgens de universitair docent is het voor China echter moeilijk om dit voorbeeld te volgen: ‘Maar in de Chinese propaganda wordt nog altijd gezegd dat China het zoveel beter heeft gedaan dan andere landen. Daarom is het nu moeilijk om nog iets te veranderen aan het gekozen beleid. Terwijl China nu het lid op de neus krijgt.’

Meer weten?

Lees het hele artikel op de website van RTL Nieuws.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.